1. #1
    Unregistered

    Previous question papers of M.Tech(Computer Science) entrance exam in IIIT hyderabad?

    hello sir/madam
    plz send me previous question papers of Mtech entrance exam for computer science in IIIT hyd PGEE.





  2. Related:
  3. #2
    Unregistered

    Re: Previous question papers of M.Tech(Computer Science) entrance exam in IIIT hyderabad?

    hello sir/madam
    plz plz send me previous question papers of Mtech entrance exam for computer science in IIIT hyd PGEE.

    to shyam2425@gmail.com




  4. #3
    Unregistered

    Re: Previous question papers of M.Tech(Computer Science) entrance exam in IIIT hyderabad?

    siir mail me 2 at abhibaz007@gmail.com

  5. #4
    Unregistered

    Re: Previous question papers of M.Tech(Computer Science) entrance exam in IIIT hyderabad?

    Request please send me the M.Tech(Computer Science) entrance exam papers to csdhar@gmail.com

  6. #5
    arunsatbir
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    158

    Re: Previous question papers of M.Tech(Computer Science) entrance exam in IIIT hyderabad?

    GO this link and download your papers http://www.indiaeducation.net/IIIT/H...el-Papers.aspx

  7. #6
    Unregistered

    Re: Previous question papers of M.Tech(Computer Science) entrance exam in IIIT hyderabad?

    plz send previous papers of pgcet for computer science branch ..

  8. #7
    Unregistered

    Re: Previous question papers of M.Tech(Computer Science) entrance exam in IIIT hyderabad?

    pls provide mtech previous sloved papers

  9. #8
    dnaveenkumar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    508

    Re: Previous question papers of M.Tech(Computer Science) entrance exam in IIIT hyderabad?

    Quote Originally Posted by Unregistered View Post
    hello sir/madam
    plz send me previous question papers of Mtech entrance exam for computer science in IIIT hyd PGEE.
    HAI FRIEND......

    M.TECH : MASTER IN TECHNOLOGY .

    The demand for the M.Tech in computer science is leading gradually day by day.

    Because most of the companies mainly depend on the computers.

    For the question papers of these group see the website

    http://www.indiaeducation.net/IIIT/H.

    ALL THE BEST...

  10. #9
    ravikannth2027
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    hyderabad
    Posts
    1,477

    Re: Previous question papers of M.Tech(Computer Science) entrance exam in IIIT hyderabad?

    PGCET 2012 Dates :

    sales of application forms : 06.04.2012
    Last date of receipt of completed application form : 23.04.2012
    Last date of receipt of completed application forms with late fee Rs.500/- : 05.05.2012
    Last date of receipt of completed application forms with late fee Rs.2000/- 14.05.2012
    Downloading Hall Tickets : 21.05.2012 to 05.06.2012

    Syllabus :

    Semester I :

    Advance problem solving
    operating systems
    Scripting & comp environments
    Direct Maths & algorithms

    Semester II

    Bouquet core
    area electives
    institute seminar
    student spend the summer with a research centre

    Semester III

    Bouquet core
    Area elective
    semester project
    area elective
    institute seminar

    Semester IV :

    Area elective
    Area project
    CS elective

  11. #10
    Unregistered

    Re: Previous question papers of M.Tech(Computer Science) entrance exam in IIIT hyderabad?

    Can you please send the latest question papers of IIIT hyd ?? My email id is padmach.1990@gmail.com

  12. #11
    irshad.a
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    1,286

    Re: Previous question papers of M.Tech(Computer Science) entrance exam in IIIT hyderabad?

    [COLOR="rgb(244, 164, 96)"]
    1. Griffin goods may be characterised as—
    (A) Inferior goods
    (B) To have positive demand curve
    (C) To have negative demand curve
    (D) A case when income effect is positive and very strong
    Ans. (A)
    2. By which tax does the Government of India earn maximum revenue?
    (A) Income-tax
    (B) Custom duty
    (C) Property-tax
    (D) Excise duty
    Ans. (D)
    3. The main objective of controlling is—
    (A) Maintaining discipline
    (B) Motivating subordinates
    (C) Reducing gap between planning and performance
    (D) None of the above
    Ans. (C)
    4. A regressive tax will tend to redistribute income more—
    (A) Equally
    (B) Unequally
    (C) Equitably
    (D) Inequitably
    Ans. (B)
    5. Which of the following totals would not be included in a firm’s Profit and Loss Account?
    (A) Overhead cost
    (B) Direct cost
    (C) Allowances for depreciation of assets
    (D) All the above will be included
    Ans. (B)
    6. Which of the following is the basis for determining the national income?
    (A) Total revenue of the State
    (B) Production of goods and services
    (C) Net profit earned and ‘expenditure incurred by the state
    (D) All the above
    Ans. (D)
    7. All of the following totals would be included in a company’s Profit and Loss A/c except—
    (A) Direct costs
    (B) Allowances for depreciation of assets
    (C) Overhead costs
    (D) Value of premises owned by the company
    Ans. (A)
    8. When did WTO, which set out rules for world trade, come into force?
    (A) 1984
    (C) 1954
    (B) 1951
    (D) 1995
    Ans. (D)
    9. Who manage a joint stock company?
    (A) Its Board of Directors
    (B) Its General Body
    (C) Its Management Council
    (D) All the above
    Ans. (A)
    10. The costs, which do not vary with the changes in a firm’s output, are known as—
    (A) Fixed costs
    (B) Variable costs
    (C) Implicit costs
    (D) Social costs
    Ans. (A)
    11. Which of the following States leads in Commerce and Industry?
    (A) Gujarat
    (C) Maharashtra
    (B) Tamil Nadu
    (D) West Bengal
    Ans. (C)
    12. Which of the following States accounts for the largest share of industrial production and capital investment?
    (A) Gujarat
    (B) Maharashtra
    (C) Tamil Nadu
    (D) West Bengal
    Ans. (B)
    13. When the prices are rising, which of the following steps should the government adopt to bring about reduction in prices?
    (A) Reduce the rate of tax on personal income
    (B) Increase governmental spending
    (C) Lower the interest rate
    (D) Increase the availability of goods
    Ans. (D)
    14. Which of the following is not mathematical average?
    (A) Geometric average
    (B) Harmonic average
    (C) Quadratic average
    (D) Progressive average
    Ans. (D)
    15. Statutory Audit reports on—
    (A) The efficiency of the Unit
    (B) Accuracy of Stocks
    (C) Accuracy of Accounts
    (D) The proper follow-up of Government rules
    Ans. (C)
    16. Fourteen leading Commercial Banks were nationalised on—
    (A) 15th August, 1947
    (B) 26th January, 1949
    (C) 19th July, 1969
    (D) 29th July, 1969
    Ans. (C)
    17. According to Company Law a work done beyond the rights described in Memorandum of Association is—
    (A) Legal
    (B) Immoral
    (C) Useless
    (D) Opposed to public policy
    Ans. (C)
    18. Who issues the Certificate of Incorporation?
    (A) Central Government
    (B) Shareholders
    (C) Director
    (D) Company Registrar
    Ans. (D)
    19. Who stated ‘Bad money drives good money out of circulation’?
    (A) Keynes
    (B) Gresham
    (C) Kentt
    (D) Maslows
    Ans. (B)
    20. A partner has a right—
    (A) To take part in business
    (B) To be consulted
    (C) To interest on capital
    (D) All of the above
    Ans. (D)
    21. What is the time duration of Managing Director in a Public Company?
    (A) 5 years
    (B) 1 year
    (C) 7 years
    (D) Life-long
    Ans. (A)
    22. The concept of functional foreman ‘as first developed by—
    (A) Harrington Emerson
    (B) F. W. Taylor
    (C) F. B. Gilberth
    (D) Elton Mayo
    Ans. (B)
    23. Motivation is basically a—
    (A) Sociological process
    (B) Physiological process
    (C) Psychological process
    (D) Intellectual process
    Ans. (C)
    24. Assets in the Balance Sheet of a company arranged in the order of—
    (A) Liquidity
    (B) Market value
    (C) Book value
    (D) Permanence
    Ans. (C)
    25. Non-convertible debentures refer to—
    (A) Owner capital
    (B) Loan capital
    (C) Short-term debts
    (D) All of the above
    Ans. (B)
    26. Which of the following is not a current liability?
    (A) Bills payable
    (B) Bank overdraft
    (C) Minority interest
    (D) Unclaimed dividends
    Ans. (C)
    27. The term ‘depletion’ is used in relation to—
    (A) Fixed Assets
    (B) Wasting Assets
    (C) Current Assets
    (D) Intangible Assets
    Ans. (B)
    28. FIFO is advisable in case of—
    (A) Rising prices
    (B) Falling prices
    (C) Constant prices
    (D) None of the above
    Ans. (B)
    29. Main source of India’s national income is—
    (A) Agriculture
    (B) Industry
    (C) Forestry
    (D) Construction
    Ans. (A)
    30. Staffing includes—
    1. Training 2. Appraisal
    3. Placement 4. Directing
    (A) 1 and3
    (B) 1, 2 and 3
    (C) 2 and 3
    (D) 1, 2, 3 and 4
    Ans. (B)
    31. While delegating superior delegates—
    (A) Only authority
    (B) Authority and responsibility
    (C) Authority, responsibility and accountability
    (D) Authority and responsibility but not accountability
    Ans. (A)
    32. Which of the following is the most democratic form of organisation?
    (A) Line
    (B) Line and Staff
    (C) Functional
    (D) Committee
    Ans. (B)
    33. The role of Staff in Line Staff organisation is—
    (A) Authoritative
    (B) Advisory
    (C) Responsible
    (D) All of the above
    Ans. (B)
    34. A company secretary is appointed by—
    (A) The Government
    (B) Debenture holders
    (C) The Board of Directors
    (D) Shareholders
    Ans. (C)
    35. Which of the following would be fixed cost to a manufacturing firm?
    (A) Plant and Machinery
    (B) Raw materials
    (C) Wages
    (D) Replacement of load
    Ans. (D)
    36. Public Sector consists of those enterprises in which the State owns—
    (A) 50% of the capital
    (B) 66% of the capital
    (C) 40% of the capital
    (D) More than 50% of the capital
    Ans. (D)
    37. Which is a capital expenditure?
    (A) Wages paid
    (B) Salaries paid
    (C) Heavy advertisement cost
    (D) Patents acquired
    Ans. (D)
    38. A company can purchase its own—
    (A) Equity shares
    (B) Preference shares
    (C) Debentures
    (D) All of the above
    Ans. (D)
    39. A and B are of 7:5 partners. C is admitted for 1/5 share. The new ratio is—
    (A) 3:2:1
    (B) 5:3
    (C) 2: 2: 1
    (D) None of the above
    Ans. (B)
    40. The sacrificing ratio in above case is—
    (A) 7:5
    (B) 2:l
    (C) Equal
    (D) 1:2
    Ans. (A)
    41. Immediate Liquidity Test is—
    (A) Current ratio
    (B) Quick ratio
    (C) Fixed assets turnover ratio
    (D) Stock turnover ratio
    Ans. (B)
    42. Cost accounting is a part of—
    (A) Management accounting
    (B) Financial accounting
    (C) General accounting
    (D) Special accounting
    Ans. (A)
    43. Theory ‘X’ and ‘Y’ was originated by—
    (A) P. F. Drucker
    (B) McGregor
    (C) Maslow
    (D) Herzberg
    Ans. (B)
    44. In a big office, efficient filing is—
    (A) Vertical
    (B) Horizontal
    (C) Both
    (D) None
    Ans. (A)
    45. Net worth of a business means—
    (A) Total fixed assets
    (B) Assets minus liabilities
    (C) Fixed assets minus current assets
    (D) Share capital plus current liabilities
    Ans. (B)
    46. Funds in relation to Funds Flow Statement means—
    (A) Net assets
    (B) Current assets
    (C) Net current assets
    (D) Current liabilities
    Ans. (C)
    47. In the absence of an agreement, the partners are entitled to interest on their loans at the rate of—
    (A) 5%
    (C) 7%
    (B) 6%
    (D) 10%
    Ans. (B)
    48. Income and Expenditure A/c is prepared by—
    (A) Manufacturing concerns
    (B) Non-manufacturing concerns
    (C) Trading concerns
    (D) Non-trading concerns
    Ans. (D)
    49. Debit side of Income and Expenditure A/c shows—
    (A) Income
    (B) Expenditure
    (C) Cash receipts
    (D) Cash payments
    Ans. (B)
    50. Quick ratio is a test of—
    (A) Liquidity
    (B) Solvency
    (C) Profitability
    (D) None of the above
    Ans. (B)[/COLOR]

  13. #12
    motto
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    1,855

    Re: Previous question papers of M.Tech(Computer Science) entrance exam in IIIT hyderabad?

    Hi............................
    Friends,



    M.Tech stand for - Master of Technology.

    This course duration 2 years.


    Please see the website : http://www.indiaeducation.net/IIIT/H








    All the best...........................

+ Reply to Thread

Quick Reply Any Question?